Erectiestoornis

Erectieklachten zijn niets om u voor te schamen. Het is een algemeen voorkomend probleem. Alleen in Nederland hebben ongeveer 800.000 mannen wel eens last van een erectiestoornis. Wat zijn de oorzaken en wat kunt u doen bij een erectiestoornis? We spreken over een erectiestoornis wanneer u onvoldoende in staat bent een erectie te krijgen of te behouden. Hierdoor wordt bevredigende seks erg lastig.

Erectiestoornissen kunnen bij alle mannen voorkomen. Leeftijd speelt hierin geen rol. Onder jonge mannen komt een erectiestoornis minder dan 5 procent voor, in de leeftijdsgroep van 41 tot 50 jaar 14%, bij mannen tussen 51 en 70 jaar 30% en bij 71- tot 80-jarigen is het zelfs 42%.

Mogelijke oorzaken erectiestoornis:

– Na operatieve ingrepen (bijv: prostaat, blaas of endeldarm)
– Diabetes
– Hart -en vaatziekten
– Te laag testosteron gehalte
– Ouderdom
– Stress, depressie of problemen op relationeel vlak
– Seksuologische problemen
– Alcohol
– Roken
– Lichaamsbeweging

erectiestoornis

Oplossing bij erectiestoornis

In veel gevallen heeft een erectiestoornis een medische oorzaak. Wij adviseren u daarom bij klachten contact op te nemen met uw huisarts. U wordt bij een lichamelijke oorzaak doorverwezen naar een uroloog. Bij een psychische oorzaak wordt u waarschijnlijk doorverwezen naar een seksuoloog, psycholoog of psychiater.

Afhankelijk van de oorzaak van de stoornis wordt er een behandeling gekozen. Zo kan er bij een tekort aan testosteron gekozen worden voor hormoontherapie. Bij sprake van vaatvernauwing kunnen er medicijnen voorgeschreven worden die de doorbloeding van de penis verbeteren.

Gebruik van erectie bevorderende medicatie (erectiepillen) helpen u weer een normale erectie te krijgen. Daarnaast bestaan er ook injecties die een tijdelijke erectie kunnen opwekken. Voor sommige mannen zal dit de uitkomst bieden.

Het Active / Manual Erection System zijn vacuümsystemen waarmee u weer een erectie kan opwekken. Beide systemen zijn effectief ongeacht de aard van de klachten en zijn eenvoudig in het gebruik.

Uw behandeld arts zal samen met u bepalen welke oplossing het beste voor u zal zijn.